Първоначално публикувано от Dodo 155
Покажи съобщение
Известие
Collapse
No announcement yet.
Проблем след XENON
Collapse
X
-
-
Първоначално публикувано от digitalundgrd Покажи съобщениеКато ще гасиш колата - първо гасиш фаровете и тогава гасиш двигателя. Врътката за светлините остава на 0/off/изключено.
При палене - първо палиш, и след това на работещ мотор, въртиш врътката на позиция включени къси светлини.156 SW, 2.4 jtd CF3, 2001
Comment
-
Първоначално публикувано от Дядо Мраз Покажи съобщениеТова защо трябва да се прави? Аз съм с ксенони, но досега не знаех, че е такава процедурата и си ги държа винаги включени.
Comment
-
Първоначално публикувано от Alamo Покажи съобщениеПо принцип е добре преди да гасиш да изключиш всички консуматори - фарове, радио, нагреватели, вентилатори... и да ги включваш след като запалиш.156 SW, 2.4 jtd CF3, 2001
Comment
-
Първоначално публикувано от rady156 Покажи съобщениеХаха, вярно на всеки колата си свети по своему! Пичове благодаря за мненията, но днес нямах време да се занимавам, тъй че нямам резултат!Първоначално публикувано от nellavy Покажи съобщениеТова е най- елементарната и ефективна схемичка за да няма проблем с ксеноните.Last edited by stu; d.m.y г., 23:35.Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDmQ 200 к.с.
Comment
-
Първоначално публикувано от stu Покажи съобщениеБях тръгнал да търся кой да преправи схемата за да не ми изгасва ксенона при изключване на дългите, но на едно две места, като видеха Алфата и вдигаха рамене.Тогава попаднах на една тема в която колегата ecotronic предлагаше просто да се сложи по един кондензатор преди баластите.С негова помощ от форума купих и свързах два кондензатора 4700uF 16(1.30лв бр), които поставих на 2-3см преди преди баластите и вече 3-4 дни проби(400-500)включвания няма нито едно изгасване!Преди на всеки 5-6 изключвания на дългите ми изгасваше поне единия ксенон.Смятам , че това е най бързото и евтино решение на проблема, без да се преправя нищо.
Comment
-
Първоначално публикувано от Alamo Покажи съобщениеСподели къде точно и как се слагат тези кондензатори. По принцип в тънките цифрови баласти си има кондензатор, ама и при мен (вече 2 дена и аз съм с ксенон) единият баласт прави парчета - при минаване от дълги на къси гасне, ако изключа дългите и работи само лупата с пластинката няма проблем. Смених го с друг баласт, проблема изчезна, но сега след дълга работа на баласта и изключване на светлините след това не пали лампата - трябва малко време 1-2мин да се поохлади и пак си работи.
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Първоначално публикувано от Alamo Покажи съобщениеСподели къде точно и как се слагат тези кондензатори. По принцип в тънките цифрови баласти си има кондензатор, ама и при мен (вече 2 дена и аз съм с ксенон) единият баласт прави парчета - при минаване от дълги на къси гасне, ако изключа дългите и работи само лупата с пластинката няма проблем. Смених го с друг баласт, проблема изчезна, но сега след дълга работа на баласта и изключване на светлините след това не пали лампата - трябва малко време 1-2мин да се поохлади и пак си работи.Last edited by stu; d.m.y г., 23:39.Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDmQ 200 к.с.
Comment
-
Обяснението за решаването на проблема с кондензатори е просто. Напрежението на изводите кондензатор не може да се промени скокообразно. И колкото по-голям е капацитетът на кондензатора, толкова по-плавно се променя и въпросното напрежение.
Поради това когато кондензатор с определен капацитет бъде свързан паралелно на захранването на баласта, той не позволява напрежението рязко да падне при превключване от къси на дълги и ксенонът да изгасне.
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщениеАко имаш в предвид това, блокче, което е външно на тънкия баласт и стои между него и крушката, това не са кондензатори а повишаващите трансформатори. Тъй че вероятно проблемът с мигването стои и при тях.
Comment
-
Питане за монтаж
Здравейте колеги,
Днес ми пристигна катайския ксенон от ebay, който заръчах наскоро и реших да ползвам темата да питам дали за тези баласти би било нужно добавянето кондензатори както е писано по горе, за да избегнат прекъсвания при включване къси/дълги и обратно? Ако има нещо особено при монтажа, което да се съблюдава, може също да споделите. Прилагам снимки.
Comment
-
Най-добре си ги монтирай, пробвай ги и ако гаснат при превключване, добави въпросните кондензатори.
Аз смятам, че вероятността да не гаснат е малка. Тъй че можеш да ги сложиш и преди монтажа. Така или иначе от наличието на кондензатори има само ползи и никакви вреди.
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Може ли некоя снимка за тези които грам не са в час с тоци'те,
каде точно се слагат тези кондензатори,една снимка може да спести доста обяснения - поне на мен.156 2.4 jtd 2001 Sportwagon Sony,Hertz,Boss & JBL sound
KONI sport adjustable suspension kit,Big BREMBO brake kit
Cinquecento 1.1i 1998 Sporting
Subaru İmpreza 2000 turbo 1999 Sportwagon
Comment
Comment